Nederlandse democratie tijdens corona

Het zijn roerige tijden voor de Nederlandse samenleving. Democratische principes worden regelmatig ter zijde geschoven. Dit alles om het coronavirus, waarover vooral veel onduidelijkheid bestaat, te bestrijden. Het begint er steeds meer op te lijken dat niet het virus, maar de samenleving onder de knoet gehouden moet worden.

Deze avondklok, waarvan het allerminst duidelijk is of deze werkt bij het ‘bestrijden’ van het coronavirus, is een twijfelachtige maatregel die elders geen enkel resultaat heeft opgeleverd. In Frankrijk is duidelijk geworden dat het niet werkt; in Zweden is geen avondklok geweest en ook geen lockdown en daar gaat het aantal positieve testen dagelijks rap omlaag. Hieruit kan men concluderen dat de vele en repressieve restricties van Rutte en co niet werken en een ander – onduidelijk –doel hebben.

En dan dit nog: het merendeel van de oppositiepartijen in de 2e Kamer die roeptoeterend beweren begaan te zijn met de belangen van de bevolking marcheren gewoon mee met het kabinet. Dat is hoogst kwalijk en verraadt schandalige politieke handjeklap achter de schermen! Veelal beloond met latere functies in de maatschappij of op internationaal, provinciaal of lokaal bestuurlijk niveau.

Uw gedachten en wensen worden dus secondaire gesteld ten faveure van eigen belang door die personen die juist U zouden moeten vertegenwoordigen.

Zie daar de acute toestand van het land!